ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ

αναρτήθηκε στις 11 Μαρ 2010, 6:00 π.μ. από το χρήστη Δημήτριος Παπαναγιώτου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ, 10/3/2010

Συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες σηματοδοτούν την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που κατακτήθηκε με πολύχρονους αγώνες όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζόμενων, είναι – δυστυχώς - πιο γρήγορες από τα αντανακλαστικά του συνδικαλιστικού κινήματος και του δικού μας ανώτατου οργάνου, του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Αυτό αποδείχθηκε στην τελευταία απεργία, η οποία αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση και, ως επακόλουθο, είχε τη μικρότερη συμμετοχή από όλες τις προηγούμενες παρά τις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά και οι προηγούμενες απεργίες είχαν χλιαρή συμμετοχή και απέτυχαν να δώσουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και την κοινωνία ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι σε οικονομικά και κλαδικά μέτρα που οδηγούν την εκπαίδευση και ολόκληρη την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Όπως θεωρούμε αυτονόητο ότι το «νέο σχολείο» που οραματιζόμαστε δεν μπορεί να λειτουργήσει με απαξιωμένους και κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, το ίδιο αυτονόητο θεωρούμε ότι η νέα κατάσταση επιβάλει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να προσανατολιστεί ΑΜΕΣΑ σε πιο ριζοσπαστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι εικοσιτετράωρες απεργίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να αναλώνουν άσκοπα το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δημιουργούν κλίμα απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης και απογοήτευση.

Κρίνουμε ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει βαρεθεί να χάνει άσκοπα μεροκάματα σε εικοσιτετράωρες απεργίες που δεν έχουν κανένα αντίκτυπο, καμιά συνέχεια και κανένα σχέδιο δράσης.


Συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ,


Πιστεύουμε ότι το σύνολο των καθηγητών θα ανταποκριθεί σε κινητοποιήσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές έκτακτες καταστάσεις και σας καλούμε :

  • Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και του κλάδου που σας έχει εκλέξει στο ανώτατο όργανό του - όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτό.
  • Να απεγκλωβιστείτε από τη λογική του εφικτού, των ισορροπιών και του μετρήματος των ψήφων μέσα στο ΔΣ.

Ειδικά, συνάδελφοι της ΠΑΣΚ και τις ΔΑΚΕ, αναλογιστείτε ΤΩΡΑ την ευθύνη σας για τη λειτουργία του ΔΣ και ας καταλάβετε επιτέλους ότι οι καθηγητές σας βλέπουν, σας καταλαβαίνουν αλλά δεν σας δίνουν άλλη πίστωση χρόνου! Αποφασίστε και τοποθετηθείτε: Με ποιους είστε; Ποια συμφέροντα θα υπερασπίσετε με τη στάση και τις αποφάσεις σας στο ΔΣ; Της κυβέρνησης; Της αντιπολίτευσης; Της ευρωπαϊκής ένωσης; Της ευρωζώνης; Των τραπεζών; Μήπως αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι κυρίως τα συμφέροντα των καθηγητών που σας έχουν εκλέξει (να μην το ξεχνάτε αυτό!) στη θέση που βρίσκεστε ;;;

  • Να καλέσετε Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και διεκδικητικό πλαίσιο που απαιτεί η επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί
  • Να προτείνετε και να υποστηρίξετε έμπρακτα δυναμικές κινητοποιήσεις (απεργία διαρκείας, κατάληψη σχολείων)
  • Να αναπτύξετε δίκτυο ενημέρωσης και ανατροφοδότησης με στόχο τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα αστικά κέντρα.
  • Να τολμήσετε την προώθηση και άλλων δράσεων (αποχή από εξωδιδακτικά καθήκοντα κ.ά.) που προτείνουν οι ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα και το ΔΣ επιμένει να υποτιμά και να αγνοεί.


Συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ,


Απαιτούμε από εσάς, από το συνδικαλιστικό μας όργανο, να ακούσετε και να εκφράσετε τον παλμό κλάδου. Την αγωνία και το θυμό, την επιμονή και το πείσμα, το όραμα και την ελπίδα. Όχι αύριο. Όχι αργότερα.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Τώρα.

Comments